Restaurant de Klimop en hotel Mille Collonnes aan het Martelarenplein in Leuven is al jaren een referentie. De Frans-Belgische keuken, waarbij zo veel mogelijk producten van lokale leveranciers gebruikt worden, wordt zeer gesmaakt bij een breed publiek.
Het water voor het hele gebouw, dus zowel restaurant als hotel wordt onthard met een EcoWater 5070 duplex ontharder. Om de glazenwasser onder de toog te voeden is er een omgekeerde osmose voorzien.
Een omgekeerde osmose toestel dimensioneren op het benodigde piekdebiet geeft vaak een heel grote en dure installatie.
Echter, omdat er niet de hele tijd water afgenomen wordt (de glazenwasser heeft niet continu vers water nodig), werken we vrijwel altijd met een buffervat. We zorgen dat het groot genoeg is om de hoeveelheid water die tegelijk nodig is te leveren, waarna het buffervat (op een lager tempo) terug opgevuld wordt.
Dit buffervat werkt volgens het principe van een expansievat, dus de druk wordt op peil gehouden door een soort rubberen ballon.
Omdat het RO-toestel in de kelder staat, is het niet evident om het steeds in het oog te houden. Daarom staat er een waarschuwingslampje geïnstalleerd onder de toog. Het restaurantteam kan dan nog even verder op het buffervat, maar ondertussen kan onze technische dienst al ingrijpen, zodat eventuele down time tot een minimum herleid wordt.