Service & Onderhoud

EcoWater staat al jaar en dag gekend om zijn uitstekende service en onderhoud. Zowel voor bedrijven als particulieren.

Dankzij ons team van meer dan 40 plaatsers en techniekers voorzien wij elke regio in België van een snelle en degelijke service. Bovendien beperken wij ons niet tot onze eigen toestellen, maar helpen we jou graag verder met een aantal andere merken en types toestellen.


Meest gestelde vragen

  • Wat is "hard" water?

    Dat is water dat veel kalk bevat. 

    Het water dat bij je thuis uit de kraan stroomt, heeft al een hele weg achter de rug. Onderweg heeft het mineralen, zoals kalk, opgenomen uit de bodem. Komen er in jouw regio veel calcium en magnesium voor in de bodem? Dan is het drinkwater er "hard".

  • Het "toestel in bypass zetten". Wat houdt dat in?

    Aan de achterkant van je toestel zit een kunststof hulpstuk, dat ervoor zorgt dat er water door de ontharder loopt. Je kan dit sluiten door de grote hendel dicht te schuiven. Er loopt nu onbehandeld water door je leidingen. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld je planten water te geven.

    Als je echt wil dat er geen water meer door de waterverzachter komt, draai je ook het kleine schroefje van de hardheidsregeling dicht. 

    Belangrijk is wel - dit is bedoeld als veiligheidsmaatregel, voor als er defecten aan je toestel zijn. Als je toch iets wil afsluiten tijdens je vakantie, sluit je best gewoon de hoofdkraan af, dan zit je safe.

     

    Hoe zet ik mijn waterverzachter in bypass?

    Ontdek het hier

     

    Meer informatie 

    Wees voorzichtig met het gebruik van de bypass, omdat de regeling van de resthardheid (dus het overblijvende kalkgehalte in de woning) ingesteld wordt op de bypass, met het schroefje. 

    Als je dus een specifieke resthardheid hebt laten instellen - bijvoorbeeld voor je verwarmingsketel - kom je best alleen aan dit schroefje als het echt nodig is. 
    Als je even je toestel in bypass wil zetten om onbehandeld water te gebruiken, hoef je het schroefje ook helemaal niet te sluiten. 

     

    Ben je niet helemaal zeker hoe je dit net moet doen? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.

     

     

  • Ik wil de elektriciteit afzetten, mag dat?

    Ja. Nu, afhankelijk van hoe lang je weg bent, kan het dat de klok van je waterverzachter ontregeld is. Dit kan wat vervelend worden wat betreft de regeneratiemomenten, je toestel weet dan niet meer wanneer "midden in de nacht" nu eigenlijk is.

    Op zich geen enkel probleem. In de handleiding staat in een paar eenvoudige stappen uitgelegd hoe je de klok opnieuw instelt. 

  • Ik wil mijn hoofdkraan dicht draaien, mag dat?

    Ja. Onze waterverzachters zijn (intelligent) volumetrisch gestuurd en gaan dus niet spoelen als er geen verbruik is. Het kan dus absoluut geen kwaad om de hoofdkraan dicht te draaien als je op vakantie vertrekt. 

  • Moet ik mijn waterverzachter in vakantiemodus zetten als ik op reis ga?

    Neen. Er hoeft op zich helemaal niets te gebeuren met de waterverzachter als u op vakantie vertrekt. De enige uitzondering zijn onze heel oude toestellen die nog tijdsgestuurd werken. U kan deze herkennen aan de vakantiemodus die erop staat, die kan u uiteraard gebruiken.

  • Wat als mijn drinkwatersysteem lang niet gebruikt geweest is?

    Laat een 10-tal liter water weglopen, zowel plat als bruis. Zo ben je zeker dat het reservoir volledig ververst is. 
     

  • Vergt een drinkwatersyteem veel onderhoud?

    Neen. Maar een jaarlijks onderhoud is wel aan te raden.

  • Is er altijd water beschikbaar?

    Ja. Het water komt rechtstreeks uit de kraan.

  • Neemt een drinkwatersysteem veel plaats in?

    Neen. Onze toestellen zijn compact en maken bovendien nog opslagruimte vrij, die anders zou ingenomen worden door flessen. 

  • Wat zijn kalkwerende apparaten?

    Waterontharders bijvoorbeeld zijn kalkwerende apparaten. Polyfosfaatdoseertoestellen neutraliseren het effect van kalkneerslag. De fysische kalkwerende toestellen (dus magnetische of elektrische toestellen) echter worden verondersteld te vermijden dat de kalk in het water neerslaat.

    Uit tests van verschillende fysische kalkwerende toestellen blijkt dat we kritisch mogen staan tegenover de goede werking ervan. In perfecte (laboratorium-)omstandigheden halen ze soms behoorlijke resultaten, maar in een praktijkomgeving is de werking eerder onvoorspelbaar en beperkt. Ze werken meestal enkel bij temperaturen die lager liggen dan die van een centrale verwarming en bij een beperkt debiet. Verder  speelt ook de constante kwaliteit van het water een belangrijke rol.

    Een waterontharder die werkt op basis van ionenuitwisseling is tot nu toe de enige beproefde technologie voor residentiële ontkalking van jouw water. 

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen