header-image
 

Bespaar tot 650 euro per jaar!

Investeren in een waterontharder, levert dat - naast zacht water - ook iets op?

Volgens Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor waterbehandeling, is dat absoluut het geval. Op basis van cijfers van het NIS berekenden zij dat een Belgisch gezin van 4 personen op jaarbasis tot 650 euro kan uitsparen door het gebruik van een waterontharder! We zetten de besparingen hieronder voor u uiteen.

Detergenten en zeepproducten

Gemiddeld verbruikt een gezin per jaar voor 420 euro aan zeepproducten: 186 euro aan reinigings- en onderhoudsproducten en 234 euro aan lichaamsverzorging.

Door het ontbreken van kalk in het water zijn er minder producten nodig voor het schoonmaken van sanitair en onderhouden van apparaten en installaties. De huid en het haar voelen zachter aan en uw wasgoed wordt even schoon bij lagere temperaturen en met minder wasmiddel of wasverzachter.

Het gebruik van detergenten en zeepproducten daalt met 50% waardoor er jaarlijks al 210 euro bespaard wordt.

 

 

 

Vervanging van toestellen

Douchekoppen met kalkaanslag, vaatwasmachines en wasmachines die niet meer schoon wassen… Het onderhouden en vervangen van kranen, leidingen en warmwatertoestellen kost een gemiddeld gezin jaarlijks 200 euro. Door het gebruik van onthard water is minder onderhoud nodig en zijn je warmwatertoestellen pas later aan vervanging toe.

U bespaart zo’n 200 euro per jaar en heeft veel langer plezier van jouw apparaten en installatie.

Energiebesparing

Uit cijfers van het NIS blijkt dat een gemiddeld gezin op jaarbasis 419 euro spendeert aan warm water. 

Door het tegengaan van kalkafzetting in uw toestellen kan uw gezin 15% (63 euro) besparen op de energiekosten van warm water. Ook werken elektrische boilers en gasketels efficiënter en wordt hun levensduur verlengd met een waterontharder.

Kleding

Onthard water heeft ook een positief effect op de levensduur van je kledij en huishoudlinnen. Schone kleding op lage temperatuur, levendige kleuren en zachte stoffen zonder wasverzachter, het zijn allemaal voordelen van een waterontharder.

Stel dat een gezin jaarlijks gemiddeld 1.182 euro besteedt aan kledij en huishoudlinnen, dan kan er tot 15% (177 euro) bespaard worden op kledij omdat deze simpelweg minder snel slijten.

Conclusie: Je bespaart tot 650 euro per jaar!

Alle bovenstaande bedragen bij elkaar opgeteld, leveren een gezin op jaarbasis een besparing tot 650 euro door het gebruik van een waterontharder. Je verbruikt minder energie, hebt langer plezier van je apparaten en kledij en het verbruik van detergenten, zeepproducten en anti-kalkmiddelen daalt met 50%. Goed voor de portemonnee én je draagt bij aan een beter milieu. 

Daarom kan de waterontharder als huishoudelijk apparaat zonder twijfel toegevoegd worden aan de lijst met ‘groene producten’. Sterker nog, een onafhankelijke studie toont aan dat een waterontharder één van de beste energiebesparende middelen in het huishouden is!

Bron: Aqua Belgica - Belgische Federatie voor waterbehandeling VZW. Onafhankelijk onderzoek door Battelle Memorial Institute USA (2009).

Wat zit er in mijn water?

Smaakt jouw water raar? Ruikt het vreemd? Dat is niet normaal, en wij kunnen helpen.

Bekijk de meest voorkomende waterproblemen

Spetterende promo in februari!

€400 korting op onze populairste filterapparaten* + gratis plaatsing twv €250 + gratis zout twv €60. 
Vraag je offerte aan voor meer informatie.

* Korting geldig tussen 1 februari & 29 februari op de Refiner Boost & Refiner Power. Na aanvraag, heb je 30 dagen de tijd om te beslissen.


 
One file only.
8 MB limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.
8 MB limit per form.